Mbo-rekenconferentie 2017

Heeft u zich nog niet aangemeld, doe dat dan snel! Want op woensdag 15 november organiseert het Steunpunt taal en rekenen mbo zijn jaarlijkse mbo-rekenconferentie, dit jaar bij De Woonindustrie in Nieuwegein. Het wordt een dag vol inspiratie, informatie en vooral heel veel goede voorbeelden van collega-rekendocenten. Een aantal workshops raakt al vol, dus wacht niet te lang.

Goochelen met getallen – door Hans van Maanen

Objectief cijfermateriaal heeft de plaats ingenomen van reputaties en gezag. Maar is het cijfermateriaal dat dagelijks over ons wordt uitgestort wel zo objectief? We zijn inmiddels gewend aan het idee dat nieuwsfoto's kunnen liegen en bedriegen, maar in feite geldt dit ook voor cijfers. Wetenschapsjournalist Hans van Maanen opent de conferentie met een andere kijk op getallen. De vraag of mensen wel in staat zijn dit 'objectieve cijfermateriaal' op zijn waarde te schatten staat centraal: hebben wij de middelen en de kennis om de cijfers die wij dagelijks te zien krijgen te controleren en te lijf te gaan?

Workshops en lezingen

Er zijn twee rondes, waarin u in totaal kunt kiezen uit ruim vijfentwintig workshops en lezingen. Per ronde kunt u kiezen voor een workshop van 1,5 uur of twee lezingen van 45 minuten. Een greep uit de onderwerpen:

  • Beroepsgericht rekenen
  • Motiveren
  • Omgaan met zwakke rekenaars
  • Rekenen op afstand

Pamflet Rekendocenten in het mbo willen kwaliteit en duidelijkheid

Tijdens de lunch zullen de initiatiefnemers een toelichting geven op de activiteiten die hebben plaatsgevonden in het kader van dit pamflet.

Beurs

Er is in het centrale gedeelte plaats ingeruimd voor uitgevers en ondersteuningsinstellingen om hun producten onder uw aandacht te brengen. Tijdens de pauzes zijn bij de stand van het Steunpunt ook afgevaardigden van het Ministerie van OCW aanwezig om eventuele vragen over het beleid te beantwoorden.

De docent die ik niet wilde worden – door Kees van Amstel

Cabaretier Kees van Amstel sluit de dag feestelijk af.

Locatie

De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein (route)

Kosten

De kosten bedragen € 150 incl. btw.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het digitale inschrijfformulier. Na het invullen van uw NAW-gegevens komt u in het keuzemenu voor de workshops en lezingen.