Reno Keiluhu (Albeda College) wint Beste rekenidee mbo 2017

De Rotterdamse rekendocent Reno Keiluhu heeft de wedstrijd Beste Rekenidee mbo 2017 gewonnen. Hij laat zijn studenten zelf een rekenvlog maken. De jury prees Keiluhu vooral vanwege de link die hij legt met de actualiteit. 'Een leuke, eigentijdse, activerende werkvorm waarbij niet alleen studenten rekenen, maar ook docenten leren omgaan met een sociaalmaatschappelijke trend waarin hun eigen gedrag centraal staat', aldus Jordy van Schijndel, jurylid en winnaar van vorig jaar.

Ook deze tweede editie van de wedstrijd Beste Rekenidee mbo komt uit de koker van het Platform Rekendocenten BVMBO, in samenwerking met het ministerie van OCW en de MBO Raad. Rekendocenten konden hun innovatieve en creatieve ideeŽn voor rekenlessen in sociaalmaatschappelijke context insturen op de website van BVMBO. Een deskundige jury, bestaande uit rekenexperts Frank Haacke (Summa College) en Rinske Stelwagen (Cinop), Rick de Wijk (voorzitter van JOB) en de winnaar van vorig jaar, Jordy van Schijndel (HeliconOpleidingen), beoordeelde de twintig inzendingen en koos daaruit drie winnaars:

  1. Reno Keiluhu, Albeda College: Rekenvlog
  2. Martijn van der Linden, Summa College: Het-grote-rekenen-voor-burgers-spel
  3. George Altheer, Noorderpoort College: Op jezelf wonen

De winnaars hebben een toegangsticket voor de 3-daagse internationale rekenconferentie ALM24 gewonnen, inclusief overnachtingen op de SS Rotterdam. Deze internationale rekenconferentie vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 5 juli op het Albeda College in Rotterdam.

De volgende drie inzendingen kregen een eervolle vermelding van de jury:

  • Agnes de Man, Albeda College: Kijk met rekenogen
  • Claudia Tanikromo, ROC van Amsterdam: Reken je (niet) rijk
  • Mirjam Bos, Albeda College: Creatieve carrouselopdracht

Alle twintig inzendingen voor de wedstrijd Beste rekenidee mbo 2017 zijn te downloaden via de site van het Steunpunt taal en rekenen mbo.

Ook geÔnteresseerd om deel te nemen aan de ALM? Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Check hiervoor de website van ALM.