Opbrengsten Etalageconferentie 'Over rekenen gesproken'

Op 25 september 2014 vond de etalageconferentie 'Over rekenen gesproken' plaats. Tijdens deze conferentie heeft een groot aantal docenten een presentatie gehouden over hun rekenpraktijk. De powerpoints van deze presentaties zijn te downloaden via: http://steunpuntacademie.nl/opbrengsten/2014/etalageconferentie.

Meesters in de rekenles
Tijdens de rekengesprekken die zijn gevoerd met de mbo-instellingen bleek dat studenten bij een aantal opleidingen significant beter scoorden dan het landelijke gemiddelde. De docenten van een aantal van deze opleidingen zijn gefilmd. Zij laten op inspirerende wijze zien hoe zij de rekenles aanpakken. De filmpjes zijn hieronder te vinden. U kunt ze ook bekijken op Leraar24.

ROC Mondriaan – Said Haddouch
ROC Ter Aa – Hans van Riet
SVO – Marianne Haak

       Said Haddouch

       Hans van Riet

       Marianne Haak

 
Interessante rekenpraktijken
Tijdens de bijeenkomsten op de scholen kwam het gesprek regelmatig op interessante manieren waarop het rekenbeleid is vormgegeven. Voorbeelden waarvan wij als Steunpunt dachten dat deze voor andere scholen ook inspirerend en motiverend zouden kunnen werken. Het Steunpunt heeft scholen daarom gevraagd om een korte samenvatting te geven van deze interessante rekenpraktijken en er waar mogelijk een product bij te leveren. Dit heeft geleid tot een verzameling van interessante rekenpraktijken. Bij elk voorbeeld is steeds de naam van de contactpersoon van de school vermeld, zodat u bij verdere vragen contact op kunt nemen.

Link: Over rekenen gesproken: interessante rekenpraktijken