Malmberg lanceert app Rekentoetstrainer

 

 

Met de app Rekentoetstrainer van uitgeverij Malmberg kunnen leerlingen zich thuis voorbereiden op de nieuwe verplichte rekentoets. De app is bedoeld voor alle leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

 

Rekentoetstrainer bereidt voor op de nieuwe rekentoets die volgend jaar verplicht wordt afgenomen bij alle eindexamenkandidaten. Dit schooljaar wordt de pilot van deze toets afgenomen, waarmee leerlingen een vrijstelling kunnen krijgen. Deze vrijstelling geldt alleen voor leerlingen in het voor-examenjaar van het voortgezet onderwijs. De pilot rekentoets wordt dit jaar nog in mei afgenomen.

Met de app Rekentoetstrainer kunnen leerlingen thuis oefenen en een echte CITO-rekentoets. In de toetsmodus wordt – net als straks bij de echte rekentoets en het rekenexamen - lineair door de examenvragen gegaan. Ook de knoppen zijn exact gelijk aan de ‘echte’ toetsomgeving. Uiteindelijk volgt een score en een cijfer voor de rekentoets.
Zo krijgen leerlingen tijdig inzicht in hun rekenprestaties en kunnen ze extra voor de rekentoets oefenen.

Er kan ook gekozen worden voor de trainmodus, waarbij eenvoudig door de vragen wordt genavigeerd. Er zijn uitwerkingen per opgave en uiteraard ontbreken ook de juiste antwoorden van de rekentoetstrainer en een score-overzicht van goede en foute antwoorden niet.

In de app zijn nu de volgende rekentoetsen en examens beschikbaar:

  • Rekentoets 2F vmbo
  • Rekentoets 3F havo-vwo
  • Rekenexamen (COE) 3F mbo

Meer toetsen volgen na vrijgave van CITO.

De Rekentoetstrainer (klik hier voor enkele screenshots, pdf) is een app voor de iPad en kost €1,79. Tot 1 mei 2013 is de app verkrijgbaar voor de speciale introductieprijs van € 0,89. Kijk voor meer informatie op www.rekentoetstraining.nl of www.rekenexamen.nl. De app is te downloaden in de AppStore.