Inventarisatie Drieslag Taal: zijn we op koers?

23/05/11

Het ITTA zoekt roc-medewerkers willen meewerken aan de (telefonische evaluatie van de Drieslag Taal. De resultaten hiervan worden gepresenteerd op de komende studiedag van de MBO Taalcoach Academie en verwerkt in een rapport. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tiba Bolle van ITTA (e.c.bolle@uva.nl).

Taal staat hoog op de agenda in het beroepsonderwijs, met de komst van de centraal ontwikkelde examens en de verplichting tot het afnemen van instellingsexamens Nederlands. Roc's leiden taalcoaches op, taaldocenten worden aan teams toegevoegd en er worden talencentra ingericht voor de afname van toetsen en remediŽrend taalonderwijs. Dit alles met het oog op taalniveauverhoging van de huidige generatie mbo leerlingen.

Maar er spelen naast de ontwikkeling van het taalonderwijs ook nog veel andere zaken die de nodige aandacht opeisen. Het ITTA wil in kaart brengen hoe het staat met de uitwerking van de intensivering van het Nederlands in het mbo. De focus ligt in de visie op (en implementatie van) de Drieslag Taal, de combinatie van taalontwikkelend beroepsonderwijs, functioneel taalonderwijs en ondersteunende taallessen.

Wilt u meewerken? Neem dan contact op met Tiba Bolle, ITTA, Universiteit van Amsterdam Spuistraat 210 1012 VT Amsterdam t 020 - 525 2448 e.c.bolle@uva.nl, www.itta.uva.nl(werkdagen: maandag-donderdag).