Portaal taal en rekenen nu onderdeel van Wikiwijs Leermiddelenplein

In Nederland hebben we een schat aan (zelf ontwikkeld) les- en toetsmateriaal voor taal, rekenen en wiskunde. Verstopt in de bureaulades van taal- en rekendocenten, op een verloren plekje in de archiefkast, stoffig geworden achterin de boekenkast thuis of het ligt te verpieteren in een digitale database op internet.

Op het Portaal taal en rekenen (nu onderdeel van Wikiwijs Leermiddelenplein) kunt u materiaal plaatsen dat u zelf ontwikkeld heeft. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om lesmateriaal te zoeken en te gebruiken of te bewerken (arrangeren) voor de sector (techniek, verzorging, economie of groen) waarbinnen u werkt. U kunt dit verdiepen tot de studierichting binnen de sector. U kunt zoeken op referentieniveaus, op taaldomeinen, op opleidingsniveaus en op studierichting. Via ‘uitgebreid zoeken’ heeft u nog meer mogelijkheden.

Het Portaal is gekoppeld aan meerdere databases die taal- en rekenproducten bevatten. Als u lesmateriaal wilt plaatsen, dient u zich eenmalig aan te melden bij ENTREE (de toegangsdienst tot beschermde onderwijswebsites) met een inlogcode en een wachtwoord. Vervolgens kunt u in een paar eenvoudige stappen uw ontworpen leermiddelen beschikbaar stellen (uploaden).

Met al uw vragen, aanbiedingen en opmerkingen naar aanleiding van dit bericht kunt u terecht op info@steunpunt.mbo.nl.