ffRekenen

ffRekenen is een webbased leermiddel waarmee jongeren en jongvolwassenen met een taal- en rekenachterstand op een voor hen effectieve en aansprekende manier de rekenvaardigheid kunnen verhogen.

ffRekenen, dat in opdracht van het Steunpunt wordt ontwikkeld door APS, Hogeschool Utrecht, Stichting Alfabeter en Stichting ETV, richt zich op referentieniveau 2F voor een doelgroep die veelal 1F in hun schoolse loopbaan niet succesvol heeft afgerond.

Twee niveaus

Het materiaal kent twee niveaus. Niveau A is voor deelnemers met grote hiaten en achterstanden met betrekking tot referentieniveau 1F. Niveau B is nodig om de aansluiting met 2F te kunnen maken. Het materiaal sluit aan op de alledaagse werkelijkheid van de deelnemers en is gerelateerd aan de domeinen van het referentiekader. Daarnaast wordt een heel scala aan contextloze oefenopgaven toegevoegd. 

Demoversie

Er is een demoversie beschikbaar van ffRekenen. Daarnaast zijn er in de zomer van 2012 en in de zomer van 2013 veel nieuwe leerstofonderdelen en thematische vraagstukken toegevoegd. In april 2014 is het totale programma gereed. Het programma zal dan via diverse kanalen aangeboden worden.

Aanvragen

Nu is het al mogelijk om een account aan te vragen van het programma. Ga hiervoor naar de website www.ffrekenen.nl