Vooraankondiging: etalageconferentie ‘Over rekenen gesproken’

Op 25 september 2014 organiseert het Steunpunt taal en rekenen mbo de etalageconferentie ‘Over rekenen gesproken’. Tijdens deze conferentie staan interessante praktijken centraal die we tegenkwamen in de eerste ronde van het ‘Intensiveringstraject rekenen’, waarin gesprekken zijn gevoerd met nagenoeg alle mbo-instellingen.

Tijdens de conferentie 'Over rekenen gesproken' worden deze voorbeelden gedeeld, zodat bezoekers ideeën kunnen op doen en bespreken. Kortom: er zal veel te halen zijn voor rekendocenten, coördinatoren, beleidsmedewerkers, managers en iedereen die zich verder bezighoudt met het rekenonderwijs in het mbo.

Inhoud
Scholen geven tijdens de conferentie presentaties over hun rekenpraktijk. Er worden vijf rondes gehouden, zodat er veel uitgewisseld kan worden. Daarnaast worden er presentaties verzorgd door rekendocenten en/of teams waarvan de resultaten van de pilotexamens bovengemiddeld zijn. Tot slot houden docenten die de rekenopleiding van Cinop, APS en Freudenthal gevolgd hebben een presentatie over hun eindonderzoek.

Locatie
De conferentie vindt plaats op 25 september 2014 van 13.30 tot 20.00 uur bij Vergadercentrum Domstad in Utrecht. Zet de datum vast in uw agenda. Nadere informatie krijgt u begin juni. Vanaf dan kunt u zich ook aanmelden.

Achtergrond
Tijdens de gesprekken in de eerste ronde van het 'Intensiveringsproject rekenen' kwamen veel interessante rekenpraktijken naar voren. Geen van alle ultieme oplossing voor de ingewikkelde kwesties in het rekenonderwijs in het mbo, maar de grote hoeveelheid laat goed zien hoe er op verschillende manieren aan een aanpak wordt gewerkt.
Heeft u zelf een goed voorbeeld en wilt u dit delen met uw collega’s, dan kunt u hierover contact opnemen met Jacqueline de Schutter: j.deschutter@steunpuntmbo.nl