Agenda derden

Hieronder vindt u bijeenkomsten georganiseerd door andere partijen dan het Steunpunt mbo, die interessant zijn voor onze doelgroep. 

Kijk voor meer bijeenkomsten op www.onderwijsagenda.nl.

 


7 maart 2017: verdiepingsworkshops Uitgeverij Deviant

Heeft u behoefte aan verdieping binnen uw vakgebied? Op zoek naar inspiratie voor een afwisselende les? Op dinsdagmiddag 7 maart 2017 organiseert Uitgeverij Deviant vakgerichte verdiepingsworkshops voor de vakken Nederlands, rekenen, Engels, Duits en burgerschap. Voorafgaand aan de workshop geeft wetenschapsjournalist Mark Mieras een plenaire lezing, waarin hij u meeneemt in de wonderlijke wereld van de menselijke geest. De middag duurt van 12:00 tot 16:30 uur en is inclusief lunch. Aan het bijwonen van de workshops zijn geen kosten verbonden.

> Klik hier voor meer informatie en inschrijven


15 maart 2017: informatieve bijeenkomst 'Rondom Rekenen'

Oefenen voor de rekentoets door in de klas een bordspel te spelen? Of heeft u  gewoon altijd al een geweldig motiverende en activerende werkvorm willen hebben? Het kan! Met het bordspel 'Rondom Rekenen' gaan leerlingen in tweetallen onder tijdsdruk rekenopgaven uit de vier domeinen oplossen. Het team dat als eerste acht vragen goed heeft beantwoord, wint het spel! Maar als je een antwoord fout hebt, verlies je de beurt, je kunt in de gevangenis terecht komen en als je echt pech hebt moet je alle tafels t/m 10 uitschrijven voordat je verder mag. Op 15 maart 2017 oefenen we met 'Rondom Rekenen'. En natuurlijk gaat u ook met het bordspel naar huis! De informatieve bijeenkomst duurt van 16:00 tot 18:00 uur. De kosten bedragen 75,- euro.

> Klik hier om u in te schrijven


28 maart 2017: docentenmiddag BBL Uitgeverij Deviant

Bent u werkzaam binnen een BBL-opleiding? Op zoek naar concrete handvatten die u helpen om uw leerlingen in het beperkte aantal beschikbare contacturen naar het einddoel te begeleiden? Benieuwd naar een nieuwe methode Engels speciaal voor BBL-studenten? Kom dan naar de docentenmiddag BBL van Uitgeverij Deviant op dinsdag 28 maart 2017. De middag is bedoeld voor docenten Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap. De middag duurt van 12:00 tot 16:30 uur en is inclusief lunch. Aan het bijwonen van de workshops zijn geen kosten verbonden.

> Klik hier voor meer informatie en inschrijven


19 mei 2017: studiedag Mbo Taalacademie

Op deze studiedag van de Mbo Taalacademie staat leren stimuleren tijdens de Nederlandse les centraal. Er zijn drie boeiende plenaire sprekers en twee workshoprondes.

> Klik hier voor meer informatie